AD Final Logo black AD Final Logo

Treadgold Street was a refurbishment project of a mid-terraced house in London. The main job was to build a new side return extension and to reconstruct an existing rear extension in order to create a new kitchen and dining space.

 

Full planning application was submitted and approved prior to the construction. Old side return was incorporated into the main house by using velux roof lights and opening up of the existing kitchen wall. Rear extension was rebuilt to allow for new glass roof and windows.

 

The Client’s brief was to create a countryside style kitchen, but with a modern twist.  New kitchen was selected in a pale greyish blue and white wooden finish, all imported to London from Spain. The backsplash was finished with white metro tiles and a light grey grout to match the colour of the cabinets. Kitchen worktop was made from off-white corian. Same colour was chosen for 600x600mm floor porcelain tiles.

 

A wood-burner, which was installed in the new conservatory, with a custom built log storage and some vintage furniture helped to create a desired feeling of being in the countryside.

 

 

 

Click here to see the before and process pictures

 

TREADGOLD STREET, NOTTING HILL

Collage 2. Treadgold Street 12. Treadgold Street 3. Treadgold Street 8. Treadgold Street 15. Treadgold Street edit 22.a Treadgold Street 17. Treadgold Street 27. Treadgold Street edit 1. Treadgold Street 25. Treadgold Street edit